Selecteer een pagina

Toen jullie bij de ambtenaar van de burgerlijke stand stonden (of in de kerk), hadden jullie nooit de bedoeling dat jullie huwelijk ook zou eindigen. En toch is het zo dat nog steeds meer dan een derde van alle huwelijken eindigt doordat partijen er samen een punt achter zetten.

Vlak niet uit hoeveel impact een echtscheiding heeft op jullie leven. Het valt zelfs onder één van de meest impactvolle gebeurtenissen in een mensenleven. En vlak niet uit hoeveel impact het heeft op jullie kinderen.

Maar goed: de kogel is door de kerk en jullie hebben besloten dat een echtscheiding voor jullie onvermijdelijk is.  Maar dan? Wat moet er nu allemaal geregeld worden? Enerzijds heb je allerlei juridische verplichtingen waaraan voldaan moet worden, zoals het opstellen van een ouderschapsplan wanneer jullie minderjarige kinderen hebben en het indienen van een officieel verzoek tot echtscheiding bij een Rechtbank. Anderzijds moeten er allerlei feitelijke zaken geregeld worden, zoals het vinden van vervangende woonruimte. Bij het eerste, noem het maar de officiële onderdelen van jullie scheiding kunnen wij, van WE-scheiden.nl, jullie stap voor stap helpen en begeleiden . Voor het regelen van de feitelijke zaken hebben wij over het algemeen legio tips en voorstellen.

Bij het regelen van het officiële deel van de scheiding helpen wij jullie stap voor stap, in jullie tempo, op een manier die het beste in jullie straatje past. Er moeten daarbij in elk geval drie dingen worden opgesteld (of twee, als jullie geen minderjarige kinderen hebben): een echtscheidingsconvenant, een ouderschapsplan en een verzoekschrift tot echtscheiding.